Meruňková bublanina - těsto piškotové

Bublanina se peče z piškotového těsta,použít můžeme ovoce různých druhů a chutí,ovoce může být jak čerstvé,kompotované nebo zmrazenéImage and video hosting by TinyPic pokud použijeme ovoce mražené před pečením nerozmrazujeme je to moučník rychlý,chutný a jednoduchý,který zvládne i začátečník, Image and video hosting by TinyPictento moučník potěší chutˇovou buňku každého konzumenta.


Meruňková bublanina - těsto piškotové
Photobucket

Připravíme si
1 plechovka merunˇkový kompot(500g),6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg mouka polohrubá,1 a půl kávová lžička prášek do pečiva,vysoký plech,papír na pečení.
Postup
Vysoký plech vyložíme pečícím papírem,(nebo vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou) merunˇky nakrájíme na kostičky z 6 bílků ušleháme tuhý sníh do kterého po lžících zašleháváme cukr do tuhého vyšlehaného sněhu zašleháme žloutky až se vše spojí po lžících zašleháváme mouku do které jsme přimíchali 1 a půl kávové lžičky prášku do pečiva,vypracované piškotové těsto rozlijeme na plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme,rozložíme na kostičky nakrájené merunˇky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupnˇů přibližně 20-30 minut,teplota je orientační závisí na velikosti pekáče a množství těsta,troubu neotvíráme dříve jak po 20 minutách,že je bublanina upečená poznáme když do těsta píchneme špejlí a těsto se na špejli nelepí je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/