Bramborový knedlík s uzeným masem

Bramborový knedlík s uzeným masem a kyselým zelím s karamelovou cibulkou.
Upozorňuji není to návod ani žádné doporučení pouze recept jak ho dělám já


Bramborový knedlík
Připravíme si
750g klasicky uvařených brambor z předešlého dne,500g hrubá mouka,500g dětská krupička,1 celé vejce.
postup
Brambory pomeleme nebo nastrouháme na struhadle na malých slzách,přidáme mouku,vejce,dětskou krupičku a vypracujeme těsto,které si rozdělíme na tři díly,máme tři možnosti,1. válečkem vyválíme na asi půl centimetrovou placku,rádýlkem vykrojíme čtverečky na které položíme maso a zavineme jako noky anebo 2. na vyválené těsto rozložíme maso a zavineme jako závin3.anebo vypracujeme klasickou šišku.Bramborový knedlík vaříme minimálně 30 minut,vkládáme do vařící vody,občas promícháme aby se nám nepřilepil na dno hrnce,var netlumíme raději odklopíme pokličku,protože jak nám knedlík přestane takzvaně bublat hrozí nedovaření,pokud jste zapomněli uhlídat čas vaření malá nápověda bramborový knedlík vaříme 10-15 minut po tom co se odlepí ode dna a vyplave na povrch.

Sladkokyselé zelí s karamelovou cibulkou
1kg kyselého zelí,4středně velké nadrobno nakrájené cibule,5lžíc cukru
Cibuli si rozdělíme na dva díly,jeden díl osmahneme na oleji,když cibulka zesklovatí přidáme cukr a dozlatova osmahneme.Zelí vložíme do hrnce zalijeme asi 1litrem vody,zelí při vaření by nemělo ve vodě plavat,povaříme asi 5minut,dalších 5minut necháme stát v horké vodě pak scedíme,přidáme díl syrové cibulky a díl karamelové cibulky,zelí podle potřeby dochutíme a vše zamícháme.
Uzené koleno
Koleno uvaříme,necháme vychladit,studené celé koleno obereme od kosti a pomeleme včetně kůže(vývar dochutíme a použijeme jako polévku s rýži nebo s bramborem)
Vařené koleno není podmínkou můžeme použít uzené kosti,kosti povaříme,maso od kosti obereme,nakrájíme na malé kousky(nemeleme)
Druhá varianta
Nadrobno nakrájíme cibuli,na kostičky nakrájíme jakýkoliv měkký salám,cibulku a salám jemně osmahneme na oleji a pak knedlík se zelím tímto posypeme.