švestková povidla

 v našem českém kocourkově nebo jak praví můj drahouš blbakově jsou švestičky královny mezi podzimním ovocem Image and video hosting by TinyPicbo v jakým podobným kocourkově či blbakově obyvatelstvo prakticky využívá tento lahodný produkt přírody a švestičkářu na tolik jedinečných způsobů,nejmasovější užití hatlama,patlama paprťála teče to chladí se to pije se to je tekutá švestičková medicínka co pohladí chuťové pohárky
a prý i chrobáka zabije, Image and video hosting by TinyPicšvestičky dají se kompotovat,mrazit,vařit povidla,dají se využít při kulinářských orgiích bo se dají použít jak do sladkých laskomin tak i pod masa pro zažrané masožravce, Image and video hosting by TinyPicšvestička lahodná podzimní ovocná královna co si svoji chuť i aroma zachová při jakémkoliv způsobu zpracování.
Tak zvolala sem Vivat švestky a šla dělat povidla.
Photobucket
Tradičně se povidla vaří z celých vypeckovaných švestek,vaří se dlouho a pomalu v kastrolu,musí se hodně míchat,protože se rády připalují na dno kastrolu pak zhořknou a mají nepříjemnou pachuť a tak nová doba si žádá nové postupy.
Povidla zpracovaná netradičním způsobem


Připravíme si
5 kg vypeckované švestky,2dcl ocet,1kg cukr,
strojek na mletí masa nebo čehokoliv,11 skleniček objem 0/3,velký hluboký pekáč.
postup
Pět kilogramů vypeckovaných švestek pomeleme na masovém strojku do směsi nalejeme 2 dcl octa,nasypeme 1 kg cukru,promícháme a necháme 24 hodin odležet.
Po 24 hodinách směs nalijeme do velkého hlubokého pekáče a dáme do vyhřáté elektrické trouby na 170 stupňů vařit 2 hodiny občas promíchat netřepat.
Připravíme si 11 skleniček objemu 0/3
Zhruba po dvou hodinách horkou směs vytáhneme z trouby a opatrně ještě horké naložíme do sklenic,okamžitě zavíčkujeme
otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout do dalšího dne.
A máme hotovo





2 komentáře:

  1. Anonymní9.10.10

    Nádherně udělaný blog.

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji tvůj blog a budu se muset hodně vracet, aby si to tu pořádně pročetla.
    K povidlům. Ty jsem ještě nikdy nedělala a asi tak brzo dělat nebudu, protože dostanu švestky na příděl a ostatní jdou do bečky.

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/