bůčková sekaná

Photobucket


Připravíme si
750g vykoštěný bůček bez kůže,3 rohlíky,250g tvrdého sýra,3 syrové brambory,2 cibule,3stroužky česneku,3 syrová vejce,sůl,drcený kmín,majoránku,olej.

Pekáč vymazaný sádlem
Příprava

Bůček,rohlíky,sýr,brambory,cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a všechno pomeleme na masovém strojku do mleté směsi přidáme 3 vejce,2lžičky soli,lžičku drceného kmínu,lžičku majoránky,mletou směs dobře zamícháme,vypracujeme až se vše dobře spojí, připravíme si vodu aby se masová směs na ruce nelepila namáčíme si ruce ve studené vodě z masa vytvarujeme šišku,vytvarovanou šišku vložíme do vymazaného pekáče,povrch posypeme jemně drceným kmínem,jemně zalijeme olejem,který rovnoměrně po šišce rozetřeme,zalijeme 1dcl horké vody a dáme péct přibližně 45 minut na 175stupňů vkládáme do rozehřáté trouby podle potřeby maso podlíváme horkou vodou,po 45 minutách zvýšíme teplotu na 200 stupňů a 15 minut dopečeme,pozor délka pečení je závislá na velikosti masové šišky.
Image and video hosting by TinyPic



Žádné komentáře:

Okomentovat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/