domácí pekárna


Někdy v zimě si pravím,že kvůli chlebu už teho věčného oblíkání a svlíkání mám tak akorát bo chleba do forotu se koupit nedá a chleba z mrazáku fakt nemusím,můj drahouš mě pravidelně vytáčí hláškama o hnití a vyprovokuje k oblikacímu manevru bo můj moribundus občas semnou manevruje na všechny strany a jak mi i na potřetí obleče můj oblíbený rolák zádama dopředu mně fakt vytočí a mám chuť si cosik zrobit,třeba kij a drahouša umlátit bo čím víc křížků a víc moribundusu se mi na hrbu hromadí se mi z te naší samoty z vyhřátého brlohu nechce pořádat výpravy za chlebem a pečivem bo to navíc drahouš vždycky najde cosik co prý fakt potřebuje ja ale razím heslo co oči nevidí to nepotřebujou a tak sem zapojila cenzor nažhavila notebuka a požádala o radu,
internet vychrlil tolik písmenek a informací že sem se rozhodla o osobní kontakt s prodavačem bo sice se mluví co je psáno to je dáno,ale tež důvěřuj ale prověřuj a tež muj cenzor usoudil,že taky bazmecht by bylo dobré vidět na vlastní oči bo obrázky sou obrázky a realita je realita a tak sem vyrazila na průzkum po elektro konzumach za účelem pořídit si jakýsik ten pečící bazmecht na doma,nohy už sem měla málem v krku zaražené bo to bylo tur de elktro bo nejsem typ co koupí co vidí hned napoprvé a na jakésik ty jako slevy sem jaksi opatrná,můj drahouš,ale praví,že sem vybíravá, 


všude kolem a kolem byly informace elektro prodavaču strohé,někdy sem měla pocit,že někteří nebyli obdařeni darem řeči u některých sem se potýkala s obavou či jim kdosik nevyřiznul jazyk bo na jakýsik ten můj zvídavý dotaz jenom krčili ramenama už sem byla rozhodnuta,že se svojima vybíravýma otazkama vydám znova do spáru internetu jak drahouš přistavil u blízkého okeje,který sme jak na sviňu nechávali na konec bo tam sem natrefila na elektro týpka co na mně chrlil informace jak kulomet,
že sem málem nestačila informace stíhat a zalitovala sem,že sem tašku s moukou nechala ve fiakru bo synek by snad i ten chleba upekl on-line na první pohled to byl týpek malého vychrtlého ucha na druhý pohled informační big men,ovlivněna kulometnou palbou elektro bigmena pravím sem se rozhodla pro českou ETU týpek se zaculil a praví cosik ve smyslu dobrá volba,ale že i českou ETU šroubujou číňani,nenechala sem se zaskočit a pravím,že ti nás raz utlučou čepicama a proto zůstanu u te ETY bo možná pak zchytám o jednu ránu čepicou míň,když je šroubujou,tak sme s týpkem podřistali,zacalovala sem a mazala domů bazmecht vyzkoušet

můj nový pečici bazmecht ustavený,napojený,napovědni pergamen nachystaný





Obyč.chlebik

Mám připraveno: 1/2kg hladká mouka,1plná odměrka vody,malá odměrka,sůl,větší odměrka cukr,1/2 kostky droždí,kmín,lněné semínka,sezamové semínka – přiměřeně ne na půl hektaru Do nádoby vložím dva hnětací háky,naleju vodu,přidám mouku,sůl,cukr,kmín,semínka,droždi Dám program č.1. zvolím velikost – velký,barva-tmavý,pekárnu zapnu a fajront mám vale, občas pouze obhlídnu jestli je všechno jak má být bo elektrické čuramenty bez dozoru nenechávám bo elektřina a její čuramenty sou jak oheň dobrý sluha,ale zlý pán,mám to vyzkoušené na vlastní skuře terminus elektrikus



na první pokus chlebíček voňavý,křupavý s lučinou a čerstvou pažitkou přímo delikatesníno a musím říct tož dobře to peče.

8 komentářů:

  1. Domácí pekárna je dobrá volba.
    Já ji nemám, protože mám hned vedle domu pekárnu a koupím tam ještě teplé pečivo.

    OdpovědětVymazat
  2. Fukčarinka - Marcelko pekárnu stále nemám a stále po ní netoužím, tak nevím o co jsem ochuzena. Hlavně, že ty jsi spokojená a máš v ní pomocníka. Článek jsem si přečetla s úsměvem na rtech, moc zdravím a přeji co nejméně návštěv "tvého" morinbundusu.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekárnu mám už několik let a plně ji využívám.... na zadělávání těsta, na vykynutí, ale potom peču v klasické troubě, nebot mi nějak nevyhovují díry po hácíich co v chlebíku po upečení zůstanou. Bydlíme na vesnici a v obchodě po osmé ráno už pečivo není a kvůli němu se mi ani nechce vstávat. Takže peču a peču denně. Mám už svoje vyzkoučené recepty a i přesto zkouším stále nové. Založila jsem si zde blog : DanaOlga2014.blogspot.cz a postupně budu přidávat další a další recepty. Ted po prázdninách to už bude lepší, vnouček je ve školce a já mám víc času. Na závěr přeji hodně dobré zábavy s pekárnou.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní20.9.15

    Já už se dlouho rozhoduju, jestli pekárnu jo,či ne, protože peču cheba kváskový a ten by v pekárně dost dobře nešel, jen, že by těsto zadělala. Marcelko,už jsem tu dlouho nebyla, tak zdravím. Zdenka "ren"

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní6.3.16

    Tak konečně vím odpověď na svůj dotaz o dvacet minut dřív u článku o marmeládování. Můj musí mít pořád chleba, proto jezdíme každý týden do marketů. Hodila by se pekárna, ale stále váhám. Pro nás dva, vlastně já si kupuju celozrný - no nevím. Ale láká mě to fest. Jsi fajn, že píšeš i o pekárně. Zdravím tě a zase nahlídnu. Moribundusa požádej, ať tě opustí, nebudeš určitě plakat. Já vím, přání nestačí. Ale máš výborného manžu - dbá na tvoje dobro a má čerstvý chlebík jak potřebuje. Zdraví anonymní Kitty

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, máme pekárnu za rohem a nakonec kupujeme obyčejný chléb v marketu. Vyzkoušeli jsme různé, mladí mají pekárnu a občas pečou chleba, ale je to spíš výhodné pro ty, co mají do obchodu daleko. Mimochodem, proč nechodí nakupovat tvůj manžel? U nás to máme tak rozděleno: muž nakupuje, já vařím, myju nádobí a pod. A je klid.

    OdpovědětVymazat
  7. Protože můj muž musí držet bezlepkovou dietu, máme pekárnu hlavně kvůli bezlepkovému chlebu. Přestože směs není zrovna levná pořád je doma upečený chléb levnější. Malá večka přijde v obchodě na cca 90,- peněz, a to si myslím, že už je fakt dost ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  8. Zase nekukuju na informace o pekárně. Hodila by se, ale pořád mám ještě čas. Kdo ji potřebuje, asi ji už má - já jsme klasicky na ohonu domácích pekařek

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/