endorfin houbového štěstí🍄


Jak se vzduchem  začne vlnit houbové aroma,lesy i háje české kotliny zažívají invazi  okošikovaných nejenom jedinců zasažených endorfinem houbového štěstí bo jednotlivě či ve skupinkách se trousí lesem a trumfují se množstvím a kvalitou nasbíraného houbového nadělení do národní  houbové ligy je zapojena i část naši familie bo houbovo sbírací vášeň u našeho potomstva vypěstoval můj drahouš,škoda že se mu nepovedlo též u nich vypěstovat vášeň konzumovací bo nikdo z mužstva  houbu do huby nedá,jak,ale začujou houbové aroma do lesa letí,že by si i hnáty zpřelámali.

Z deníčku houbových nekonzumentu

houbové maso

raz též tak byla houbová sezona na sporáku bublal zeleninový ajntopf jak se zasažený houbovým endorfinem štěstí přihrnul z lesa  náš děda  než sem na zahradě dověšela vyprané bebechy,děda houbové nadělení přidal do zeleninového ajntopfu,
pravím dědovi cosik ve smyslu,že potěš koště bo náš tenkrát štyřletý byl polívkový maniak a už tenkrát hřiby do huby nedal,přišel čas oběda dám kastrol s polívkou na stůl a děda začal ajntopf dělit na talíře,tenkrát náš štyřletý nadšeně volá na dědu cosik ve smyslu dědo mně dej nejvíc já mám zeleninovou nejradši jak dal první lžícu do papule  zkoprněl a pravil cosik ve smyslu,že si to mám zežrat sama bo dobže vím že hžiby nemá rád,děda  zareagoval ve smyslu že to nejsou hřiby,že to je polívkové masíčko  a není slušné se ofrňovat a má okoštovat bo nic jiného ku žvykani nebude,uzlíček ajntopf s křivou fubou a houbovým masem dožvýkal a jak od stolu odcházel zvednul prst a výhružně zaartikuloval cosik ve smyslu nepochutnal šem ši a to  mašo do polívky už nikdy nedávej.Tak poprvé a naposledy jedl houby i když je taky jeden z našich houbových sběračských maniaků.

Houbova vášeň šokem

Jak děcka odrůstaly a jak naša dospělačka eště co by svobodná se můj drahouš snažil v našem už teďka zeťákovi houbovovou vášeň tež vypěstovat a tak že je synek dobračisko  se nechal ukecat a vyrazil s celou smečkou včetně naši dospělačky na houbový lov,kajsik u lesa se rozdělili a že se v určitou hodinu sejdou na určitým místě a to je tam,kde sou tři šipky,synek  houbový analfabet místo aby houby sbíral furt čučel na ciferník a jak se přiblížila hodina spichu  došli s dospělačkou kajsik na kraj lesa kde naša dospělačka lapla zadkem na mez a dojídala svačinu,nebohý zeťák kroužil kolem dokola jak racek kolem parníku a pořád děvuchu honil jako,že dělej,dělej bo nám tatík odjede,dospělačka na to jako že drahoušku zklidni hormon bo se řeklo tam kde sou tři šipky tak co pry stresuje,synek neúnavně pobíhal po okolí  a hledal tři šípky a pak praví,že jako drahoušku si si jistá,že sme na správném místě bo tady žádné šípky nerostou, děvucha brvou nehla a že prý ani tu žádné nikdy nerostly,při pohledu na  vyděšený obličej svojeho miláčka popošla ku stromu a vyděšenému chudákovi ukázala na stromě tři turistické značky ve tvaru šipky od té doby už se chudák nikdy nedal na houbový lov ukecat i když houby má rád,ale na talířu ne v lese.

5 komentářů:

  1. Tak u nás z lesa v žádném případku vůně hub nevychází, ale dala bych si máčku, nebo houbový pekáček ať zažívání ví, zač je v Pardubicích perník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no u nás teda letos zatím ani šupinka i když deště je u nás až nad hlavu aroma nikde spíš už jde aroma podzimní

      Vymazat
  2. Ahoj, Babčo,
    přišla jsem Tě pozdravit v novém roce a zároveň přeju hlavně dobré zdraví Tobě a celé Tvé rodině, ať jste spokojeni a šťastni. Hanka Kaleidoskop

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, zdravím moc,už jsem tu dlouho nebyla.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím tě a máš pravdu, jak začnou v lesích vonět houby, tak vysílám pátrače a potom nosiče, kteří hledají a donesou kdeco z lesa. Mám je ráda na všechny způsoby a tu vůni přímo miluju. A máš to šťavnatě napsané, to se to čte ;-)))

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/