kapitola druhá

ani za nic aneb.jak jsem k pěstování přišla

Do našeho domečku sme se nastěhovali na podzim.Pro štěstí sme dostali  kocoura Ferdu,kterého vzorně vychovala drahoušova maminka bo ta byla přes kočky expert a bílou fenku křížence Lindu kterou nám darovala naše sousedka bo měli jakousi nadúrodu štěňat Image and video hosting by TinyPicpro radost sem doma dostala pár kytiček,ať prý nezvlčím a mám se o co starat, až do té doby sem si myslela,že kytičky sou němé společnice co nikomu nekecají do života,chleba nežerou a k životu jim stačí troška obyčejné vody a eště dělají parádu.Tak sem je postavila na okno na parapet a bylo to.Na meble nám financ už nevyšel tak co s prázdnou cimrou?Vyřešila to moje kamoška bo má moc šikovného chlopka a ten abysme zalepili prázdné zdi nám vyrobil krásnou květinovou stěnu.
.Image and video hosting by TinyPicZačala sem se co by čerstvá novomanželka vtírat různě po rodině i po známých a somrovala jak slepička vodu pro kohoutka o kytičky na naši krásnou novou květinovou stěnu,podařilo se.Do vánoc byla stěna zaplněná a ja sem si spokojeně předla jak náš kocour až do doby co na revizi dorazil drahoušuv tata, děda čekatel.Stěna se mu moc líbila,ale jako zkušený kytičkář dodal cosik ve smyslu že nevím,nevím děvucho kolik ti z té parády vydrží do jara,to mně trošku rozvrkočilo a pravím nevím čemu mně všichni máte za jakési neschopné kopyto co se nedokáže postarat o pár květináču,děda čekatel  dodal děvucho nečerti se uvidí se.
Image and video hosting by TinyPicTak jak to kopyto sem celou zimu kytičky zalivala a zalivala,hnojila a hnojila a kytičky chřadly a chřadly až na jaře na květinové stěně stály samé torza a tak jaksi mě žralo,že sem asi fakt kopyto a že s tym pěstováním to zas nebude asi jenom tak.Je sice pravda,že kytky do života nekecají,jenom se tváří a že chleba nežerou,ale to s tou vodou a parádou bude asi trošku jinak,pravím si děvucho si kopyto a kytky nejsou pro tebe.
Na jaře jak pravil můj drahouš sem se tvářila jak by mi tchoř vajca vypil a chodila ze sklopenýma ušama a čekala na zdrcující kritiku.Image and video hosting by TinyPicJak přišel drahoušův tata,děda čekatel na jarní revizi,tak sem porvala rýč a chtěla se zahrabat aspoň sto sáhu pod zem,děda čekatel byl za každé situace gentlman a jak viděl tu spoušť a moje zašlapané ego,vysypal zamordovanou květenu,pobalil květináče,zakroutil hlavou a praví děvucho mám tam pro tebe na druhý pokus nové revíky a pěstovací čtivo pro začátečníky,
trošku mě to rozhodilo bo sem čekala vidíš já sem to říkal,nebo cosi podobného,ale nic do dneška sem dědovi neskonalé vděčná,že mně tenkrát zdrcující kritice nevystavil a nikdy nic nepředhodil bo poznal,že svoje ego sem si zhmoždila sama.
.Image and video hosting by TinyPicPár moji péči zbědovaných kousků co mi zbylo sem vrátila zpátky na parapet a tam je dál udržovala při životě,vypůjčila si dědovou chytrou knihu pro pěstovací začátečníky a nové pěstovací aktivity na květinové stěně sem odložila na někdy příště a naši krásnou květinovou stěnu zaplnily knihy a pár miminkovských bebechu bo sme čekali příchod prvorozeného potomka.
pokračování
humorologie2* humorologie  humorologie  humorologie


5 komentářů:

  1. Ahoj babčo, no tohle, ty to tady máš ale krásné a nové! Vidím, že jsem toho spoustu už zameškala, ale já se teprve nedávno probudila z internetového útlumu a letargie. :-)
    Tvůj článek je úžasný, hrozně hezky jsi to napsala, jenom mě trochu mrzelo na dědu, že ti neřekl rovnou co děláš špatně, ale možná je někdy lepší nechat nás prožít si své chyby na vlastní kůži. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To neřekla "ahoj", ale Alžběta. :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky babuš, tak jsem si zase hezky zavzpomínala při tvém čteníčku :-)))také jsem "loupila" kdejakou kytičku, abych si zútulnila byteček, ale péči jako ty jsem jim nedávala - prostě jsem si vystačila s tou obyčejnou vodou a světe div se, kytičky mi šly :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. cha cha vidíš milá Naty a mě to nešlo prostě si to pochcípalo tajemství úspěchu je ve světle a sluníčku

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem to měla i já - přílišnou péčí jsem kytky odrovnávala. A přitom sestra je zapomínala zalít a rostly jí. Té by dobře rostly i nohy od stola. Někdy méně je více :-)))

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/